Nyheter

VANSKELIG: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj beskriver situasjonen i Sievjerodonetsk som vanskelig.

Zelenskyj: For tidlig å si hva utfallet blir i Sievjerodonetsk

Ukraina har hatt noe fremgang i kampene mot delvis russiskokkuperte Sievjerodonetsk, men det er for tidlig å si hvordan det vil ende, sier Ukrainas president.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Situasjonen der er den vanskeligste nå, og det er slik også i byer og lokalsamfunn i nærheten, som Lysytsjansk, Bakhmut og andre plasser. Mange byer står overfor kraftige russiske angrep, sier president Volodymyr Zelenskyj i sin daglige videotale.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han legger til at angrep mot Ukrainas nordlige grenseregioner, spesielt i Tsjernihiv, fortsetter, skriver The Guardian.

– Mykolajiv, Kharkiv og Kharkiv-regionen er blitt beskutt. Hele det midlertidig okkuperte området i landet vårt er nå en sone der det er fullstendig katastrofe, der Russland er fullt ut ansvarlig, sier presidenten.

Russiske styrker skal ha tatt kontroll over mesteparten av Sievjerodonetsk, en industriby som ligger i Luhansk. Byen blir sett på som den siste store ukrainske stillingen i regionen.

Men den ukrainske hæren er fast bestemt på at byen ikke må gå tapt til russiske styrker etter flere dager med intense kamper.

– Situasjonen er vanskelig. Men den er bedre enn i går. Og den er under kontroll, sier Oleksij Hromov, nestleder i generalstaben, til journalister i Kyiv.

Det er blodige gatekamper i byen, forteller han.

Viseforsvarsminister Hanna Malyar viser til at motstanden fortsetter.

– Vi er klare for en langvarig krig. Vi er forberedt på en lang krig, sier hun.

Hun sier også at levering av våpen fra Vesten har begynt å ta seg opp, men kan av sikkerhetsmessige årsaker ikke oppgi detaljer om tid og steder.

Powered by Labrador CMS