Nyheter

PRESSEN: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte pressefolk utenfor Det hvite hus etter torsdagens møte med president Joe Biden.
PRESSEN: Natos generalsekretær Jens Stoltenberg møtte pressefolk utenfor Det hvite hus etter torsdagens møte med president Joe Biden.

Stoltenberg etter møte med Biden: Krigen kan bli langvarig

Vestlige land må forberede seg på en langvarig utmattelseskrig i Ukraina, sa Nato-sjef Jens Stoltenberg etter et møte med USAs president Joe Biden torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I møte med pressefolk i Washington sa Stoltenberg at konflikten allerede har utviklet seg til en utmattelseskrig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Ukrainerne betaler en høy pris for å forsvare landet sitt på slagmarken. Men vi ser også at Russland har store tap, la han til.

Stoltenberg gjentok at Nato ikke ønsker noen direkte konfrontasjon med Russland. Samtidig framholdt han at alliansen har et ansvar for å hjelpe Ukraina.

På et eller annet tidspunkt vil krigen trolig ende ved forhandlingsbordet, ifølge Stoltenberg. Han svarte følgende på spørsmål om Vesten forsøker å presse Ukraina til å godta tap av territorier for å få forhandlet fram en fredsløsning:

– Det er ikke opp til oss å bestemme eller ha sterke meninger om hva Ukraina bør akseptere eller ikke akseptere.

Stoltenberg sa at han ser positivt på mulige løsninger for å få fraktet korn ut av Ukraina, også med skip. Han ville ikke konkret kommentere hvorvidt Nato vurderer å eskortere skip som frakter ukrainsk korn i Svartehavet.

Powered by Labrador CMS