Nyheter

EKSPLOSJON: Statlige medier melder at 27 mennesker døde og så mange som 53 ble skadd. Flesteparten av ofrene er barn.

Minst 27 døde da barn lekte med ueksplodert rakett i Somalia

27 mennesker – flesteparten av dem barn – døde og 53 ble såret da en ueksplodert rakett gikk i lufta ved en lekeplass sør i Somalia.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En talsmann for de lokale myndighetene, Abdi Ahmed Ali, opplyste først at det trolig dreide det seg om en granat. Ifølge guvernøren i Nedre Shabele-regionen, Qoryoley Ibrahim Malabow, lekte barna med en rakett de hadde funnet da den eksploderte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statlige medier melder at 27 mennesker døde og så mange som 53 ble skadd. Flesteparten av ofrene er barn.

Tidligere bekreftet Malabow overfor BBC at 22 var døde og at alle av dem var barn. Eksplosjonen fant sted i Muralle, mellom de to landsbyene Qoryoley og Jannalle.

Ifølge Abdi Ahmed Ali ligger det mengder av ueksploderte granater i området, og han ber nå myndighetene i Mogadishu om hjelp til å rydde opp slik at flere katastrofer kan unngås.

Området rundt Qoryoley, rundt 120 kilometer sør for Mogadishu, har lenge vært under angrep fra islamistgruppa al-Shabaab.

I forrige måned ble 54 ugandiske soldater i den afrikanske fredsstyrken i landet drept i et angrep fra al-Shabaab mot en militærleir i Bulo Marer, rundt 30 kilometer fra Qoryoley.

Powered by Labrador CMS