Nyheter

PUSSES OPP: Det er 141 rom på Fregatten befalsforlegning, som huser flere ansatte i Sjøforsvaret.

Pusser opp Fregatten for nesten ti millioner kroner

Fregatten befalsforlegning fikk en lekkasje i fjor sommer. Nå skal det 63 år gamle bygget få en overhaling. 

Publisert

I fjor sommer var det en lekkasje i taket på Fregatten befalsforlegning, som preget en av etasjene. Bygget, som ligger på Haakonsvern i Bergen, er reist i 1961 – og bærer preg av det. 

– Hele taket på Fregatten skal tekkes i løpet av sommeren. Dette er i henhold til vedlikeholdsplanen for 2024. Det har vært gjort flere mindre tekkinger tidligere, skriver pressevakt Mirella Bodini i en e-post til Forsvarets forum. 

Belysningen i bygget har nylig blitt skiftet ut, og byttet til LED-lys.

– Forsvarsbygg utfører disse tiltakene fordi vi ønsker å bedre boforholdene i bygget, uavhengig av den tidligere lekkasjen. Fregatten er fra 1961 og har behov for forskjønnelse. Det skal males og en del møbler skal skiftes ut på de 141 beboerrommene, skriver Bodini. 

Rommene skal males fra andre uka i mai, og da er det en kabal som må gå opp: Fem til ti rom skal males ukentlig, og beboerne på de aktuelle rommene må flytte til andre rom på Fregatten eller Briggen befalsforlegning, som ligger rundt ti minutters gange utenfor leir.  

Malearbeidet beregnes å være ferdig innen utgang av november.

Kostnadene av tiltakene til personellrelatert eiendom, bygg og anlegg er cirka 3,5 millioner kroner. Taktekkingsarbeidet  vil koste 1,7 millioner kroner, og LED-prosjektet som er sluttført var på 4,5 millioner kroner, opplyser Bodini. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Powered by Labrador CMS