Nyheter

PÅ STORTINGET: Rune Bjørset og Kjersti Barsok fra NTL, Hege Espe i Fellesforbundet og Staale I. Reiten og Tor Egil Vangstad i NOS.

Høring om langtidsplanen: Advarer om personellflukt

Pensjon og personellflukt ble fremhevet da arbeidstakerorganisasjonene ga innspill til Langtidsplanen for Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Langtidsplanene for Forsvaret (LTP) legger opp til store investeringer i Norges forsvar, inkludert en økning i bemanning. Arbeidstakerorganisasjonene understreket behovet for å holde på Forsvarets kompetanse da LTP var til høring i Stortinget.

Tor Egil Vangstad, nestleder i Norges offiser- og spesialistforund, understreket at det må satses på lønn, pensjon og andre intensiver for å gjøre Forsvaret stil en attraktiv arbeidsplass.

Han trakk også frem behovet for å beholde eksisterende anlegg.

– Vedtaket om å flytte Luftforsfarets skolesenter fra Kjevik til Værnes fremstår som enda mer underlig nå som driften på Kjevik skal videreføres, sa Vangstad.

Kjersti Barsok, forbundsleder i Norsk Tjenestemannslag (NTL) etterlyste en mer ambisiøs plan for klimakutt i LTP, mens Dag Anders Stutlien, leder i Befalets Fellesorganisasjon (BFO) forventer bedre økonomiske rammer for å rekruttere og utdanne nytt personell.

Stutlien etterlyste flere umiddelbare tiltak, inkludert satsing på bygg og eiendom og tilstrekkelig lønnsinsentiver. Spesialt trakk han fram pensjon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Alt som har med pensjon kommer inn som et kryssermissil mot alt som er bra med LTP, uttalte Stutlien.

Powered by Labrador CMS