Nyheter

MØTTE UKRAINERE: Storbritannias forsvarsminister Ben Wallace under et besøk ved Bovington Camp i nærheten av Dorset, der ukrainske soldater trener på Challenger 2 stridsvogner. Bildet er fra 22. februar 2023.

Ben Wallace varsler at han gir seg

Wallace har spilt en nøkkelrolle i den britiske responsen på krigen i Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Wallace fortalte The Sunday Times helgen at han ikke kommer til å stille ved det neste valget i Storbritannia. Han har vært forsvarsminister under tre statsministre og betegnes som en nøkkelperson i den britiske responsen på krigen i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

BBC skriver at de har kilder på at det ventes en utskiftning av ministre i september.

Ifølge kringkasteren ønsker 53-åringen å trekke seg tilbake fra politikken fordi det har vært krevende for familien. Det skal ikke være på grunn av utfordringer med sittende statsminister Rishi Sunak.

– Jeg trådte inn i politikken i det skotske parliamentet i 1999, det er 24 år siden. Jeg har tilbrakt godt over sju år med tre telefoner ved siden av sengen min, sa Wallace til The Sunday Times.

Før Wallace ble valgt inn i det skotske parliamentet, tjenestegjorde han som offiser i Scots Guards.

Frem til slutten av juni ble han trukket frem som en av de mest aktuelle kandidatene til å ta over etter Jens Stoltenberg som generalsekretær i Nato. Siden ble det bestemt at Stoltenberg skulle forlenge sin periode nok en gang.

Matlary: «Barnslig» uenighet om ny generalsekretær

Powered by Labrador CMS