Nyheter

ANKLAGER: Ukrainias president Volodymyr Zelenskyj anklager Russland for å planlegge folkeavstemninger i to ukrainske regioner.

Zelenskyj: – Det er ikke for å hjelpe dere

Russland anklages for å planlegge folkeavstemninger om uavhengighet i to nye ukrainske regioner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj kom med anklagen i en tale sent torsdag kveld. Han ber innbyggerne i regionene Kherson og Zaporizjzja om ikke å delta i en slik avstemning, som han sier kommer til å bli forfalsket.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er ikke for å hjelpe dere, sier Zelenskyj til innbyggerne i de to regionene. Presidenten henvendte seg også direkte til det russiske folket.

– Jeg sier det rett ut: «Folkerepublikken Kherson» kommer ikke til å fungere. Hvis noen forsøker å gjøre en ny annektering, vil det bare lede til ytterligere, kraftige sanksjoner mot Russland. Landet deres kommer til å bli fattig på en måte det ikke har opplevd siden borgerkrigen i 1917. Så det er best å søke fred nå, sier presidenten.

Les også: Støre reiser ikke til Kyiv

Da Russland annekterte Krim-halvøya i 2014 skjedde det etter en folkeavstemning som ikke er anerkjent av Ukraina eller land i Vesten.

Powered by Labrador CMS