Nyheter

OPPLÆRING: Storbritannias statsminister Boris Johnson kunne informere om at ukrainske soldater får opplæring av det britiske forsvaret
OPPLÆRING: Storbritannias statsminister Boris Johnson kunne informere om at ukrainske soldater får opplæring av det britiske forsvaret

Det britiske forsvaret lærer opp ukrainske soldater

Det britiske forsvaret trener nå ukrainske soldater både i Storbritannia og Polen, bekrefter statsminister Boris Johnson.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Soldatene får opplæring i bruk av våpensystem og pansrede kjøretøy som Storbritannia har gitt til Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi lærer for tiden ukrainerne opp i Polen i bruk av luftvern, og faktisk også i Storbritannia i bruk av pansrede kjøretøy, sier Johnson til BBC.

Ifølge Johnsons pressetalsmann ankom drøyt 20 ukrainske soldater Storbritannia tidligere i måneden for å få opplæring i bruk av de 120 pansrede kjøretøyene britene har donert.

Storbritannia har forsynt den ukrainske hæren med pansrede kjøretøy av typen Mastiff, Wolfshund, Husky og Spartan, samt ambulanser av typen Samaritan.

– Det er bare fornuftig å gi dem opplæring i bruken av dette. Vi er alltid bevisste på alt som kan bidra til eskalering, men det eneste som eskalerer er nå Putin-regimets handlinger, sier Johnsons talsmann til BBC.

Les også: USA vet «nesten ingenting» om hvor våpenhjelp til Ukraina havner

Powered by Labrador CMS