Nyheter

To peroner pågrepet med mistanke om grov ulovlig befatning med taushetsbelagt informasjon. Bilde til illustrasjon.

Svensk eks-forsvarstopp siktet for grovt brudd på rikets sikkerhet 

Mannen som er tidligere toppoffiser ble tirsdag pågrepet av svensk sikkerhetspoliti, skriver Expressen. 

Publisert Sist oppdatert

En svensk tidligere toppoffiser ble tirsdag pågrepet og siktet for grovt brudd på rikets sikkerhet. Også mannens kone er pågrepet, melder Expressen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Mannen har hatt flere nøkkelstillinger i forsvaret i Sverige og også hatt en kobling til etterretningstjenesten, ifølge avisa. De siterer en kilde på at kvinnen også har en høyt betrodd statlig stilling.

Sikkerhetspolitiet bekreftet tirsdag i en pressemelding at to personer er pågrepet med mistanke om grov ulovlig befatning med taushetsbelagt informasjon, men vil ikke bekrefte hvem det dreier seg om.

– Det er lokket på. Vi bekrefter ingenting. Saken er sensitiv, sier påtaleadvokat Mats Ljungqvist til avisa, som skriver at sikkerhetspolitiet Säpo tirsdag ransaket parets hjem i Stockholm.

Strafferammen etter siktelsen er fengsel i inntil fire år. Denne bestemmelsen benyttes i saker hvor det ikke anses at intensjonen er bistand til fremmed makt (spionasje). Innen klokken 12 fredag skal påtalemyndigheten beslutte om de vil begjære de to varetektsfengslet.

Advokat Thomas Olsson, som representerer en av de pågrepne, avviser overfor Expressen å kommentere saken med henvisning til taushetsplikt.

Powered by Labrador CMS