Nyheter

OPPLÆRING: Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske soldater i hvordan de skal bruke Leopard-stridsvognene, ifølge landets forsvarsminister.

Ukrainske soldater opplæres i bruk av Leopard-stridsvogner i Polen

Polen er allerede i gang med opplæringen av ukrainske soldater i bruk av Leopard-stridsvogner, ifølge landets forsvarsminister.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

De ukrainske soldatene får opplæringen i Polen, sier forsvarsminister Mariusz Baszczak til lokale medier.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han reiste ifølge det polske nyhetsbyrået PAP til Kyiv fredag for å diskutere planene om å levere Leopard 2-stridsvogner til Ukraina.

Ifølge Baszczak er det umulig å si hvor lang tid det vil ta å lære opp de ukrainske soldatene i å bruke vognene, men han tror det er snakk om uker og ikke måneder.

Kommentarene hans kom som svar på tyske medieoppslag om at flere Nato-land har sviktet i sine løfter om å levere stridsvogner til Ukraina.

Ukrainas forsvarsministeren Oleksij Reznikov og president Volodymyr Zelenskyj takker Baszczak personlig for Polens nøkkelrolle i å gjøre leveransene av de tyskproduserte Leopard-stridsvognene mulig.


Powered by Labrador CMS