Nyheter

ENDRER KRAV: U.S. Navy trenger folk. Nå senkes kravene. Avbildet er fartøyet USS Ralph Johnson (DDG 114).

Vitnemål ikke lenger et krav for å bli rekrutt i U.S. Navy

Den amerikanske marinen senker utdanningskrav for å sikre seg soldater etter flere år med store rekrutteringsproblemer.

Publisert

Store deler av det amerikanske forsvaret sliter med å nå rekrutteringsmålene sine. En rekke tiltak er blitt gjort for å skaffe flere rekrutter: 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I desember 2022 ble det åpnet opp for å ta inn personer som hadde scoret «svært lavt» på opptaksprøven Armed Services Qualification Test.

I mars 2023 oppdaterte U. S. Air Force uniformsreglementet sitt, slik at de også kunne ta inn personer med tatoveringer i nakke og på hender. Flere forsvarsgrener har lokket med amerikansk statsborgerskap for å nå rekrutteringsmålene. 

Nå endres kravene nok en gang; fremtidens marinerekrutter trenger ikke lenger å ha vitnemål fra videregående skole. 

Det skriver Stars and Stripes.

Vitnemål har vært et krav siden år 2000, men nå vil marinen kunne ta inn rekrutter som ikke har fullført skolen. Forutsetningen er at de presterer til 50 poeng eller mer av 99 mulige på opptaksprøven.

– Hvert år er tusenvis av folk innom rekrutteringssentrene våre, og de vil verve seg til marinen, men de har ikke vitnemål. Og vi avviser dem bare, sier viseadmiral Rick Cheeseman, personellsjef i U.S. Navy. 

Ifølge Cheeseman var det rundt 500 personer som hadde gode nok testresultater i 2023, men som likevel var blant de 2400 personene som fikk avslag på grunn av manglende vitnemål. 

I 2022 var den amerikanske hæren hele 15.000 rekrutter unna målet på 60.000 nye soldater. I 2023 var marinen drøyt 5800 personer unna sitt mål på 37.700 rekrutter. 

Årsaken bak rekrutteringsproblemet er sammensatt, men deler av det skyldes en rekordlav andel tjenestedyktige, og en enda mindre gruppe tjenestevillige.

I 2024 er marinens mål å rekruttere mer enn 40.000 personer. 

– Vi forventer ikke å skaffe fullt så mange. Men vi satser, sier Cheeseman. 

Powered by Labrador CMS