Nyheter

TATOVERING: En soldat i den amerikanske marinen med tatoveringer på hendene. Nå blir dette også tillat i luftforsvaret.
TATOVERING: En soldat i den amerikanske marinen med tatoveringer på hendene. Nå blir dette også tillat i luftforsvaret.

Nå blir tatoveringer i nakke og på hender lov i USAs luftforsvar

Nye trender og vanskeligheter med rekruttering gjør at det amerikanske luftforsvaret må lempe på regelverket.

Publisert

Det amerikanske luftforsvaret har oppdatert reglene for klær og utseende. De nye reglene åpner for at tjenestegjørende kan ha tatoveringer på hendene og i nakken, noe som tidligere ikke var tillatt.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Årsaken er at luftforsvaret sliter med rekruttering, og at tatoveringer blir mer utbredt.

«En av de viktigste barrierene vi møter er den økende forekomsten av tatoveringer på hender og hals blant unge amerikanere», står det i en pressemelding fra luftforsvaret.

– Selv om vi nådde rekrutteringsmålene våre i fjor, har lav arbeidsledighet og minskende kjennskap til det amerikanske forsvaret ført til at vi er usikre på om vi når målene i år, uttaler generalmajor Ed Thomas i luftforsvaret i pressemeldingen.

GODKJENT: Tatoveringer bak øret og kjever er lov.
GODKJENT: Tatoveringer bak øret og kjever er lov.

I henhold til de nye retningslinjene, har soldatene i luftforsvaret nå lov til å ha én enkelt tatovering i nakken, bak en imaginær linje fra øret og ned langs halsen. Tatoveringen kan ikke være lenger enn én tomme lang, det vil si 2,5 centimeter.

Mens det tidligere har vært lov å ha en enkelt tatovert ring rundt en finger, er det nå lov med en tatovering på hver hånd, som er inntil en tomme stor.

Det vil fortsatt være forbud mot tatoveringer på hodet, ansikt, tunge, lepper, og hodebunn. Det vil heller ikke være tillat med obskøne tatoveringer, eller symboler assosiert med gjenger, ekstremister og organisasjoner som ønsker diskriminering på bakgrunn av seksualitet, rase, etnisitet og religion.

Powered by Labrador CMS