Nyheter

TØMMES: Ammunisjonsforbruket for Russland i Ukraina skal være skyhøyt, det gjør at russerne nå må ta i bruk gammel ammunisjon, ifølge Pentagon.

Pentagon: Russiske ammunisjonslagre tømmes

Russland har tatt i bruk artilleri-og rakettammunisjon laget for fire tiår siden for å dekke sine behov i Ukraina, ifølge Pentagon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russlands lagre med ny ammunisjon skal være i ferd med å tømmes etter ni måneder med full-skala krig i Ukraina, ifølge Pentagon.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russland må i større grad lene seg på gammel artilleri-og rakettammunisjon for å dekke sine behov i Ukraina. Deler av de gamle ammunisjonslagrene som tas i bruk skal være opp mot 40 år gamle og kan potensielt være farlig å håndtere, skriver The Drive.

Informasjonen kommer etter at The Drive sammen med andre medier snakket med en tjenesteperson i det amerikanske forsvaret.

De russiske lagrene med det Pentagon kaller «fullt brukbar» eller ny artilleri-og rakettammunisjon, vil mest sannsynlig holde til ut på nyåret.

Tjenestepersonen la også til at dagens lagre minsker raskt og at dette i større grad tvinger russerne til å ta i bruk ammunisjon som er i dårlig forfatning.

Russernes avhengighet av gammel ammunisjon skal ha ført til mange blindgjengere og funksjonsfeil.

– Du lader ammunisjonen og krysser fingrene for at den avfyrer eller at den i det hele tatt eksploderer når den lander, sa tjenestepersonen til The Drive.

Russland skal allerede ha begynt å ta av de gamle lagrene sine, der det kan være ammunisjon laget for opp til fire tiår siden.

Som et resultat av dette vil det russiske militæret mest sannsynlig slite med å fylle opp reservene sine fullstendig med ny artilleri-og rakettammunisjon gjennom utenlandske forsyninger, lokal produksjon og restaurering av gammel ammunisjon, ifølge den amerikanske forsvarskilden.

Les også: To syere ansettes etter uniform-trøbbel for gravide

Som er resultat av dette skal Russland nå se til Iran og Nord-Korea i et forsøk på å anskaffe mer og ny ammunisjon.

Powered by Labrador CMS