Nytt om navn

BLIR OVERADJUTANT: Oberst Morten Henriksen er sjef for Forsvarets veterantjeneste. Nå får han i tillegg en stilling på slottet.

Veteraninspektøren får kongelig oppdrag

Sjef for Forsvarets veterantjeneste Morten Henriksen ble fredag beordret i stillingen som kongens overadjutant fra Luftforsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst får kongen og kronprinsen tre nye adjutanter å forholde seg til. Alle er beordret for en periode på tre år.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Veteraninspektør og sjef for Forsvarets veterantjeneste er en av dem. Oberst Morten Henriksen er beordret til stillingen som overadjutant fra Luftforsvaret hos Hans Majestet Kongen. Han tiltrer 1. september.

Adjutantstaben består av ti adjutanter og en leder. Kong Harald og kronprins Haakon har tre hver, én fra hver forsvarsgren, mens prinsesse Ingrid Alexandra har én adjutant. I dag ledes adjutantstaben av brigader Steffen Masserud.

Adjutantene kalles inn ved behov, og det er derfor ikke uvanlig at de har stillingen ved siden av sine øvrige stillinger i Forsvaret.

Kommandørkaptein Joakim Traavik Opsahl-Sværen fra Sjøforsvaret ble samtidig beordret i stilling som adjutant for kongen, også fra 1. september. Han erstatter orlogskaptein Kristoffer Beyer Nissen.

Kaptein Monica Haugland Hongset fra Hæren blir ny adjutant fra Hæren hos kronprins Haakon. Hun erstatter major Ommund Liland.

I tillegg er beordringen av oberst Frank Daniel Hernes som overadjutant fra Luftforsvaret hos kongen forlenget med ett år.

Ifølge slottet er det ikke mulig å søke seg til stillingen som adjutant. Offiserer blir bedt om å ta stillingen, og oppgavene består av å planlegge og tilrettelegge for kongen, kronprinsen og prinsessen, planlegge audienser og andre møter, samt å sørge for at de kongelige har nødvendig bakgrunnsmateriell i forbindelse med offisielle besøk.

Powered by Labrador CMS