Nyheter

RAKETTTEST: Folk på en togstasjon i Seoul søndag ser på et nyhetsinnslag der det vises et arkivfoto fra en tidligere rakettoppskyting i nabolandet.
RAKETTTEST: Folk på en togstasjon i Seoul søndag ser på et nyhetsinnslag der det vises et arkivfoto fra en tidligere rakettoppskyting i nabolandet.

Nord-Korea med årets sjuende rakettest

Nord-Korea foretok søndag enda en rakettest. Ifølge Japan dreide det seg om en mellomdistanserakett.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nådde en høyde på 2.000 kilometer og fløy i 800 kilometer før den falt ned i Japanhavet, utenfor Japans økonomiske sone, ifølge landets foreløpige oversikt over rakettens bane.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Raketten fløy i rundt 30 minutter, ifølge den japanske regjeringens talsmann, Hirokazu Matsuno.

Sør-Koreas generalstab opplyser at det antas at raketten ble skutt opp fra et område i innlandet i den nordlige delen av Nord-Korea.

Les også: «Extended Reality» skal gjøre norske offiserer rustet for krig

Det er sjuende gang til nå i år at Nord-Korea skyter opp en rakett i stedet for å svare på USAs tilbud om samtaler.

Siste gang Nord-Korea gjennomførte like mange prøveoppskytinger på én måned, var i 2019 etter at møtene mellom Nord-Koreas leder Kim Jong-un og daværende USAs president Donald Trump brøt sammen.

Oppskytingene denne måneden har funnet sted etter at Nord-Koreas leder Kim Jong-un varslet modernisering av de militære styrkene i romjulen, noe som utløste nye amerikanske sanksjoner.

Så langt i januar har Nord-Korea blant annet gjennomført to prøveoppskytinger av ballistiske missiler og skutt opp det de kaller hypersoniske missiler. I forrige uke antydet de at de vurderer å teste langtrekkende missiler som kan utstyres med atomladninger.

Les også: Flyttet skarp torpedo i Narvik

Powered by Labrador CMS