Nyheter

STOR INTERESSE: Medier fra flere verdensdeler er representert når Nato gjennomfører øvelser på norsk jord.

Journalist fra stort arabisk mediehus på Rena: – Vi er her på grunn av krigen i Ukraina

RENA (Forsvarets forum): Medier fra Europa, Asia og USA hadde tatt turen inn i Østerdalen da Nato-styrker skulle gjennomføre en demonstrasjon for alliansens øverste sjefer.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

På torsdag inviterte Nato til besøksdag på Rena leir. Det markerte avslutningen på øvelsen Brilliant Jump 22, hvor Nato har trent på å hurtig forflytte seg for å forsvare Norge.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les om øvelsen på Rena: Nato har øvd på å komme Norge til unnsetning

Nå som soldatene er ferdig med deployerings-delen av treningen, glir øvelsen over i den norsk-ledede øvelsen Cold Response.

Internasjonal interesse

Denne samtreningen på norsk territorium vekker internasjonal interesse, på grunn av krigen i Ukraina.

– Vi har medier her fra Japan, Qatar, Canada, USA, Storbritannia, Spania, Tyskland, Belgia, Frankrike, Danmark, Sverige og Norge, opplyser den tyske presseoffiseren Florian til Forsvarets forum på under besøket på Rena, med forbehold om å kunne ha glemt noen.

Til sammen hadde over 30 personer fra mediene, både journalister, fotografer og PR-folk tatt turen til Norge for å være til stede under besøksdagen, sier han.

Leses av millioner

Seniorkorrespondent Neave Barker dekker hendelsen for det store arabiske nyhetshuset Al-Jazeera. Han er korrespondent i Europa og skriver nyheter som han leverer til Al-Jazeeras hovedsete i Qatar.

Under vanlige omstendigheter ville de ikke dratt for å dekke et slikt arrangement, men situasjonen er heller ikke normal.

INTERESSE: Neave Barker (i brun jakke) har tatt turen til Rena for å rapportere om alliert trening til mediehuset han jobber for i Qatar.

– Årsaken til at vi er her på grunn av krigen i Ukraina. Europeisk sikkerhetspolitikk står overfor et veiskille, og våre lesere er veldig interessert i det som skjer, sier han til Forsvarets forum.

Barker forteller at flere titalls millioner leser nyhetene om det som skjer.

– Vi har hørt hva politikere sier om krigen, men nå er vi her for å høre fra de militære lederne, sier journalisten.

Les mer: Regjeringen foreslår 3 milliarder kroner ekstra for å styrke Forsvaret i år

Powered by Labrador CMS