Nyheter

TRONDHEIMSBEDRIFT: Ansatte i Skarv Technologies sammen med farkosten BlueSTAR og undervannskamera. F.v.: Petter Norgren, Trygve Olav Fossum (daglig leder), Øystein Sture, og Tore Mo-Bjørkelund.
TRONDHEIMSBEDRIFT: Ansatte i Skarv Technologies sammen med farkosten BlueSTAR og undervannskamera. F.v.: Petter Norgren, Trygve Olav Fossum (daglig leder), Øystein Sture, og Tore Mo-Bjørkelund.

Nato gir millionstøtte til to trønderbedrifter

Bedriftene, som jobber med undervannsrobotikk og -sensorer, er to av 44 som fikk støtte til å utvikle ny teknologi for alliansen. 

Publisert

Nato gir støtte til to bedrifter i Trondheim, som skal utvikle ny teknologi for alliansen. Det er Skarv Technologies og Water Linked AS. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De får 100.000 euro hver, altså rundt 1,17 millioner kroner, fra Nato-programmet Defense Innovation Accelerator for the North Atlantic (DIANA). Om de kvalifiserer seg ytterligere, kan de få 300.000 euro. 

Dette er den første tildelingsrunden gjennom DIANA-programmet. 

– Forsvaret er avhengig av sivil kompetanse for å utvikle teknologi som kan møte fremtidens trusler. Norge har et sterkt maritimt teknologimiljø der også små virksomheter viser å kunne hevde seg internasjonalt, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding fra regjeringen.

Bedriftene ble bedt om å delta i utvelgelsen under tre temaer: «Secure Information Sharing», «Undersea Sensing and Surveillance» og «Energy Resilience». 

I alt 1300 virksomheter har meldt inn prosjekter, og de to trønderbedriftene er to av 44 som kom seg gjennom nåløyet for denne runden. Begge selskapene jobber med undervannsrobotikk og -sensorer. 

NATO DIANA retter seg spesifikt mot små og mellomstore bedrifter som i utgangspunktet er nye for forsvarssektoren og kan bidra til å utvide tilfanget av teknologiske løsninger.

43 av bedriftene som meldte inn prosjekter er norske. 

Powered by Labrador CMS