Morgendrillen

INSTRUKTØR: Martine Ballestad jobber på Ørland, som instruktør i samband.

Amerikansk line dance sørget for en spesiell kulturopplevelse for Martine Ballestad

Hun er instruktør i samband på Ørland, og mener at det å beholde personell er Forsvarets største utfordring for øyeblikket.

Publisert

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Martine Harborg Ballestad

Alder: 26

Yrke: Instruktør samband.

Sted: Ørland.

Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Mellom 6:30 og 7:00 en gang. Starter som regel dagen med å lese nyheter på telefonen og skru på litt rolig musikk.

Hva er det første du gjør?

– Går på badet, pusser tenner og vasker ansiktet.

Når starter arbeidet?

– 7:30.

Pensko eller feltstøvler?

– Pensko. Etter mange år med feltstøvler daglig setter jeg pris på å gå med pensko og sivile klær.

Pumpe jern eller løpe maraton?

– Løpe. Jeg føler det er et enkelt alternativ for å få inn trening i hverdagen uten å bruke tid på å planlegge styrkeøkter.

Beste triks for velferd på øvelse?

– Et godt mindset! Det kunne alltids vært verre og mye av det som kan være tøft i felt er det man setter ekstra pris på i etterkant. Selvutvikling og mestringsfølelse gir noe spesielt.

Rareste kulturkrasjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

BRUKER GJERNE PENSKO: Etter flere år med feltstøvler på jobb, setter Ballestad pris på å kunne bruke penskoene. Her avbildet i tjenesteuniform.

– Tror det må være amerikanere og linedancing. Der mange danser swing i messa stilte amerikanerne seg på rekke og rad med synkronisert linedancing. Fascinerende og gøy å være med på! Eller så er biff av hest på Island noe som tydeligvis er helt vanlig å servere.

Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

– Michelle Obama – for en klok dame! Har hørt mye på podcasten hennes og er imponert over hvor reflektert, inkluderende, oppløftende og ydmyk hun er. Det er en dame som inspirerer og som jeg er sikker på ville vært en god samtalepartner for alle mulige temaer.

Smartklokke – yay or nay?

– Yay! Glad i å følge med på aktivitetsnivået og pulsen i løpet av dagen. Også fint å kunne se hvem som ringer på håndleddet under møter for å diskret sjekke om det er en telefon jeg må ta. Dog litt ugunstig med smartklokke i en avdeling med mye gradert sambandsutstyr.

Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

– Å beholde personell. Det er et relativt stort frafall av både befal og offiserer i avdelingen og Forsvaret generelt.

– Å gi pensjon på tillegg og tilrettelegge for sivile studier ved siden av jobb er et sted å starte for å motivere ansatte til å bli. Spesielt sistnevnte har min avdeling vært gode på, og hadde jeg ikke hatt den muligheten ville jeg nok ikke blitt i Forsvaret i de syv årene jeg har vært her hittil.

Powered by Labrador CMS