Nyheter

ØKER MEST: Økning av seksuelle overgrep var størst i luftforsvaret.

Økning i seksuelle overgrep i det amerikanske forsvaret

Pentagon melder om en økning i rapporter om seksuelle overgrep på én prosent fra 2021 til 2022 i en fersk rapport.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det ble rapportert 8942 tilfeller av seksuelle overgrep mot tjenestegjørende i det amerikanske forsvaret i løpet av budsjettåret 2022. Det er en økning på én prosent siden 2021. Det kommer frem av en rapport det amerikanske forsvarsdepartementet la frem 27. april.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

7378 av tilfellene skjedde mot tjenestegjørende i aktiv tjeneste. Det er en liten økning siden 2021, da det ble rapportert om 7260 tilfeller.

Økningen har vært størst i luftforsvaret. Ifølge den årlige rapporten om seksuelle overgrep i det amerikanske forsvaret («Annual Report on Sexual Assault in the Military»), hadde det amerikanske luftforsvaret en økning på 13 prosent siden 2021.

Marinen hadde en økning på ni prosent, US Marine Corps 3,6 prosent, mens det var en nedgang på ni prosent i hæren.

– Det er oppmuntrende å se flere rapporterte tilfeller, fordi det betyr at ofrene for seksuelle overgrep får støtten og oppfølgingen de trenger. Og det åpner for mer ansvar gjennom den militære rettsprosessen, sier Elizabeth Foster, direktør for kontoret for motstandsdyktighet ved det amerikanske forsvarsdepartementet, ifølge avisen Stars and Stripes.

Økningen er lavere enn året før. I budsjettåret 2021 var det en økning i seksuelle overgrep på 13 prosent sammenlignet med året før. Det amerikanske budsjettåret varer fra 1. oktober til 30. september.

Powered by Labrador CMS