Nyheter

KRYSSERMISSIL: Russland har testet et Zircon hypersonisk kryssermissil som har en hastighet på sju ganger lydens hastighet.

Russland testet hypersonisk kryssermissil

Russland har gjennomført en vellykket test av et hypersonisk kryssermissil, et tillegg til våpenarsenalet president Vladimir Putin kaller uslåelig.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland har de siste årene snakket høyt om utviklingen av futuristiske våpen som de håper vil gi landet en fordel i et våpenkappløp med Vesten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bilder distribuert av det russiske forsvarsdepartementet viser et krigsskip som avfyrer kryssermissilet i Barentshavet. I en uttalelse sier departementet at missilet traff et mål 350 kilometer unna, og at hastigheten var på nesten mach 7, altså sju ganger lydens hastighet.

Putin avdekket utviklingen av det nye Zircon-missilet i februar 2019. Presidenten sa at det er kunne treffe mål til havs på land hele 1.000 kilometer unna og oppnå en hastighet på mach 9.

Forsvarsdepartementet sier de planlegger å utstyre både krigsskip og ubåter med missilet.

Les mer: Russland ut mot norsk forsvarssavtale med USA

Powered by Labrador CMS