Nyheter

OPPSKYTNING: Nord-Korea har testet militære raketter flere ganger den siste tiden. Her ser folk i Seoul i Sør-Korea på en reportasje 20. mars om Nord-Koreas missiler. TV-bildet skal vise arkivbilder.
OPPSKYTNING: Nord-Korea har testet militære raketter flere ganger den siste tiden. Her ser folk i Seoul i Sør-Korea på en reportasje 20. mars om Nord-Koreas missiler. TV-bildet skal vise arkivbilder.

Nord-Korea skjøt opp ny rakett

Nord-Korea har skutt opp en uidentifisert rakett, ifølge militæret i Sør-Korea. Det kan være snakk om et såkalt ballistisk missil.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Missilet ble sendt østover, ut mot havet. Det skal ha landet 170 kilometer utenfor Nord-Japan, ifølge kystvakten i Japan. De mener det denne gangen er snakk om et «potensielt ballistisk missil».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Dette er raketter med en buet bane i stor grad bestemt av jordas tyngdekraft. Langtrekkende ballistiske raketter kan brukes til angrep mot mål på andre kontinenter.

Nord-Korea har testet militære raketter flere ganger den siste tiden.

I januar gjennomførte Nord-Korea sju rakettester, blant dem en test av den kraftigste raketten siden 2017. Også forrige uke skjøt de opp et uidentifisert prosjektil, men ifølge Sør-Korea var denne oppskytingen mislykket. Noen eksperter mener dette var en rakett av typen Hwasong-17 – omtalt som Nord-Koreas «monster-missil».

Les også: Russisk aktivitet under Cold Response: - Selvfølgelig følger de med

USA og Sør-Korea har tidligere advart om at Nord-Korea ser ut til å trappe opp testing av et nytt interkontinentalt ballistisk missilsystem.

Det er også frykt for at Nord-Korea ønsker å teste et interkontinentalt ballistisk missil som kan frakte atomvåpen.

USA har tidligere sagt at testene er en alvorlig eskalering som vil bli straffet med nye sanksjoner.

Les også: Tidligere forsvarsattaché leverer tilbake russiske utmerkelser

Powered by Labrador CMS