Nyheter:

NØKKEN DUKKER OPP: Vannet er fullt av siv og gress, som hekter seg opp i utstyret til operatørene fra MDK. Etterforskere fra Kripos og Øst politidistrikt observerer fra land.
NØKKEN DUKKER OPP: Vannet er fullt av siv og gress, som hekter seg opp i utstyret til operatørene fra MDK. Etterforskere fra Kripos og Øst politidistrikt observerer fra land.

Politiet bekrefter: Forsvarets minedykkere fant drapsvåpen

– Vi har vist at vi kan stille opp som ressurs når det gjelder bevissikring under vann, sier operasjonsoffiser Claes Huitfeldt-Grosböl i Minedykkerkommandoen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Med bistand fra Sjøforsvarets minedykkerkommando (MDK) ble det i november gjort dykkersøk etter et mulig drapsvåpen i en vanningsdam ved et gårdsbruk utenfor Askim sentrum.

Politiet bekrefter onsdag at dykkerne gjorde funn av et skytevåpen, og at dette er drapsvåpenet.

– Dette er kriminalteknisk undersøkt ved Kripos, og politiet har konkludert med at dette er drapsvåpenet. Av hensyn til etterforskingen kan vi ikke være mer spesifikke rundt hva slags type skytevåpen det er snakk om, skriver politiadvokat Torgeir Lutro ved Øst politidistrikt i en pressemelding.

– Vist at vi er en ressurs

Kapteinløytnant og operasjonsoffiser i MDK, Claes Huitfeldt-Grosböl, sier samarbeidet med politiet har fungert svært godt, og er glad for at oppdraget var vellykket.

– Den søkemetodikken vi har implementert på et annet sted enn der vi vanligvis opererer har fungert såpass bra at vi har kunnet yte støtte og bistand til politiet, sier operasjonsoffiseren.

– Det er ikke så ofte vi bistår politiet i denne typen søk. Normalt bistår vi i søk etter forulykkede på store dybder eller større geografiske områder, eller ved søk etter og rydding av eksplosiver, men nå har vi også vist at vi kan stille opp som ressurs når det gjelder bevissikring under vann, sier Huitfeldt-Grosböl.

Erkjenner befatning med drapet

Det var 43-åringen Christian Halvorsen som 12. juli i år ble funnet livløs utenfor hjemmet sitt i Askim og erklært død kort tid etter. Ifølge den foreløpige obduksjonsrapporten ble han skutt.

En av de siktede i saken, en 33 år gammel mann, er fremdeles varetektsfengslet. I avhør med politiet har han erkjent befatning med drapet. Han erkjenner imidlertid ikke straffeskyld i henhold til siktelsen.

Den andre siktede, en 50 år gammel mann fra Askim, ble løslatt fra varetekt 14. oktober grunnet svekket mistankegrunnlag. Han har fortsatt formelt status som siktet, men politiet vurderer fortløpende en eventuell frafallelse av siktelsen.

Motarbeidelse av etterforskningen

Onsdag morgen pågrep politiet en 38 år gammel kvinne. Hun er siktet for motarbeidelse av etterforskingen, ved å ødelegge gjenstand som kan ha betydning som bevis i saken. Hun er ikke siktet i drapssaken, men det er en opprettet en egen sak mot henne der hun er siktet for bevispåvirkning. Vedkommende har en ikke-familiær relasjon til den siktede 33-åringen.

– Etterforskingen pågår fortsatt. Vi kan ikke gi noe tidsestimat over når den vil bli avsluttet, sier politiadvokat Torgeir Lutro ifølge pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS