Nyheter

TIL NORGE: Kontrakt om 54 tyske stridsvogner av typen Leopard 2 er signert.

FMA har signert stridsvognkontrakt

Nå har Forsvarsmateriell signert kontrakt om levering av 54 nye tyske stridsvogner med kostnadsramme på nesten 20 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Saken oppdateres.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kontrakten om leveranse av 54 tyske Leopard 2A7 stridsvogner, med opsjon på kjøp av ytterligere 18, ble signert hos leverandøren Krauss- Maffei Wegmann i München fredag 17. februar, skriver FMA i en pressemelding.

Anskaffelsen har en kostnadsramme på 19,7 milliarder kroner og ifølge forsvarsminister Bjørn Arild Gram kan den første leveransen forventes i 2026.

Les også: Nye stridsvogner er viktige for vår nasjonale beredskap

– Denne kontrakten vil sikre at Forsvaret i fremtiden har en moderne digitalisert stridsvogn som kan inngå i samvirkesystemet i Hæren og møte Forsvarets behov, sier Gro Jære, direktør Forsvarsmateriell.

Gjennom høsten og vinteren var det knyttet stor spenning til om Norge ville kjøpe den sørkoreanske stridsvognen Panther eller den tyske stridsvognen Leopard. Fredag 3. februar kalte statsminister Jonas Gahr Støre, forsvarsminister Bjørn Arild Gram og finansminister Trygve Slagsvold Vedum inn til pressekonferanse på Rena for å kunngjøre at valget falt på den tyske vogna.

– Denne signeringen er et sterkt signal for europeisk samarbeid. KMW er takknemlig for tilliten. Vi ser frem til prosjektet og dermed til et langsiktig internasjonalt industrisamarbeid med norsk industri, sier konsernsjef Ralf Ketzel i Krauss-Maffei Wegmann.

Powered by Labrador CMS