Nyheter

LEOPARD: En tyskproduserte stridsvogn av typen Leopard.
LEOPARD: En tyskproduserte stridsvogn av typen Leopard.

– Tyskland vil ikke stå i veien for polske Leopard-leveranser til Ukraina

Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier i et intervju søndag at Tyskland ikke vil hindre Polen i å sende tyskproduserte stridsvogner til Ukraina.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Foreløpig er ikke spørsmålet blitt stilt, men om vi ble spurt, ville vi ikke stått i veien, sa Baerbock i et intervju med den franske TV-stasjonen TF1.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I et intervju på tyske ARD søndag kveld sier forsvarsminister Boris Pistorius at han «venter en avgjørelse innen kort tid».

Flere land ønsker å sende stridsvogner til Ukraina, men de tyskproduserte Leopard-stridsvognene kan i utgangspunktet ikke sendes videre uten tysk samtykke.

Les også: Forsvarssjefen: Nato er i endring

Tyskland har så langt ikke vært villig til å gi det, men Polen har truet med å sende stridsvognene uten å få godkjennelse fra Tyskland.

Blant annet har det vært spekulert på at Tyskland forutsetter at USA går med på å sende Abrams-stridsvogner. Det har Tyskland formelt avvist.

UTENRIKSMINISTER: Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina.
UTENRIKSMINISTER: Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier Tyskland ikke vil stå i veien for at Polen leverer stridsvognene til Ukraina.

Ukraina har gjentatte ganger bedt om å få stridsvogner og sier det er helt nødvendig for å kunne bekjempe de russiske styrkene.

Tidligere på søndagen sa Frankrikes president Emmanuel Macron at han ikke vil utelukke muligheten for å sende franskproduserte Leclerc-stridsvogner til Ukraina.

Storbritannia har allerede bestemt seg for å sende 14 britiskproduserte Challenger 2-stridsvogner til Ukraina.

Les også: Norges utenrikspolitiske handlingsrom reduseres med stridsvogner

Powered by Labrador CMS