Nyheter

MULTIROLLE: De nye skipene vil trenge halvparten så stort mannskap som dagens fregatter.

Saab inngår avtale om å utvikle krigsskip for Singapore

Saab og DSTA skal utvikle et nytt multifunksjonelt krigsskip, som vil fungere som moderskip for droner.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den svenske våpenprodusenten Saab har signert en intensjonsavtale med Defence Science and Technology Agency (DSTA) i Singapore. Sammen skal de to selskapene utvikle et multirolle kampfartøy for Singapores marine.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver magasinet Naval News.

– Dette markerer begynnelsen på et spennende samarbeid med Saab. I tillegg til å legge grunnlaget for å levere et avansert, digitalisert og datadrevet multirollefartøy, vil partnerskapet bidra til å øke kunnskapen ikke bare i skipsbygging, men også innenfor strategisk viktig teknologi som kunstig intelligens og dataanalyse, sier DSTA-sjef Mervyn Tan i en pressemelding.

Les også: Italia: Aggressiv russisk holdning øker spenningen i Middelhavet

De nye multirolle krigsskipene skal erstatte dagens korvetter av Victory-klassen, som har vært i bruk siden 1989. De nye skipene skal være skreddersydd for å kunne brukes med lav bemanning, med flere automatiserte funksjoner. Målet er at skipet skal trenge et halvparten så stort mannskap som dagens fregatter.

Skipet skal også kunne fungere som moderskip for droner i luften og på vannet. Skipene er planlagt å skulle leveres rundt 2030.

Powered by Labrador CMS