Nyheter

KRYSSERMISSIL: Storm Shadow-missilet som nå er levert til Ukraina skal ha en rekkevidde på over 250 kilometer.

CNN: Kryssermissiler levert til Ukraina

Storbritannia har levert langtrekkende Strom Shadow-kryssermissiler til Ukraina, opplyser flere vestlige tjenestemenn til CNN.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-kanalen sier britene har fått forsikringer om at rakettene kun skal brukes på ukrainsk territorium og ikke avfyres mot mål i Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det britiske forsvarsdepartementet ønsker ikke å kommentere opplysningene CNN har publisert.

De siste ukene har forsvarsminister Ben Wallace og utenriksminister James Cleverly vært i USA for samtaler om støtte til Ukraina.

Storbritannia og andre vestlige land har det siste året trappet opp den militære bistanden til Ukraina. I februar lovet britene å levere 14 Challenger 2 stridsvogner. Også andre land har tilbudt stridsvogner og kampfly i kampen mot den russiske invasjonen.

Ifølge den europeiske produsenten MBDA har Storm Shadow-missilene en rekkevidde på over 250 kilometer. En gruppe europeiske land anført av Storbritannia ba nylig våpenprodusenter indikere om de var interessert i å levere missiler med rekkevidde på opptil 300 kilometer, men britene sier de ikke har tatt noen endelig beslutning om å levere slike våpen.

Powered by Labrador CMS