Nyheter:

ARKIVBILDE: Et fransk militært helikopter flyr over Gao, under et besøk fra den franske presidenten Emmanuel Macron. Nå er en fransk journalist kidnappet i Mali.
ARKIVBILDE: Et fransk militært helikopter flyr over Gao, under et besøk fra den franske presidenten Emmanuel Macron. Nå er en fransk journalist kidnappet i Mali.

Fransk journalist kidnappet i Mali

En fransk journalist ble kidnappet av en jihadistgruppe i Mali 8. april, opplyser han selv i en kort video.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Journalisten sier han ble bortført av en gruppe som er tilknyttet al-Qaida i det islamske Magreb, melder Le Figaro.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den kidnappede journalisten, Olivier Dubois, arbeider for uketidsskriftet Le Point og dagsavisen Liberation. Han har rapportert fra Mali, som er en tidligere fransk koloni, siden 2015.

I videoen sitter Dubois i det som ser ut som et telt og snakker selv til kamera.

– Jeg heter Olivier Dubois. Jeg er fransk. Jeg er journalist. Jeg ble kidnappet i Gao den 8. april, sier Dubois.

Videoen ble først publisert på Twitter natt til onsdag 5. mai.

– Jeg henvender meg til min familie, mine venner og franske myndigheter og ber om at de skal gjøre alt i sin makt for å frigjøre meg.

Dubois forteller også at det er gruppen Jama'a Nusrat ul-Islam wa al-Muslimin (JNIM) som har kidnappet ham. JNIM er en nord-afrikansk gren av al-Qaida. Ifølge opplysninger til franske Le Monde, skulle Dubois møte et høytstående medlem av gruppen for et intervju, da han ble tatt til fange.

Kidnappingen er bekreftet av Reportere uten grenser.

Viser sin støtte på Twitter

Ifølge Le Figaro forteller Reportere uten grenser (RSF) at de har kjent til kidnappingen av Dubois siden 10. april. I samråd med Dubois arbeidsgiver har RSF holdt kidnappingen unna offentligheten inntil nå, av hensyn til Dubois sikkerhet.

Generaldirektør i Reportere uten grenser, Christophe Deloire, har uttalt sin støtte til Dubois på Twitter. I en rekke meldinger ber han om at Dubois løslates.

– Vi ber maliske og franske myndigheter om å gjøre alt i deres makt for å sørge for at han løslates, og sender all vår støtte til hans familie og kjære, skriver Deloire i en av meldingene.

Powered by Labrador CMS