Morgendrillen

Sondre Skytteren
Sondre Skytteren

Pålegg-gambling: – Jeg er av den rare typen som vedder bort nugatti, og blir glad dersom jeg får makrell i tomat

Hovedtillitsvalgten bruker litt tid på våkne skikkelig, og ender derfor noen ganger opp med t-skjorten bak frem eller uniformsjakken feilkneppet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I spalten «Morgendrillen» stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har en eller annen tilknytning til Forsvaret.

Navn: Sondre Skytteren

Alder: 20 år, fra Sør-Odel

Yrke: Hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret

– Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?

– Jeg har totalt fire alarmer aktivert om morgenen. Den første alarmen har en harmonisk klang og ringer nøyaktig 06:50. De neste alarmene spiller derimot av en lyd så grusom at man faktisk tvinges opp. Jeg slumrer alltid og piner meg ut av senga.

– Hva er det første du gjør?

Bruker litt tid på våkne skikkelig, og ser halvveis i blinde etter uniformen i skapet. Enkelte ganger ender jeg opp med t-skjorten bak frem eller knepper uniformsjakken helt feil. Vann i ansiktet er helt essensielt for at jeg skal våkne. Etter en tur på badet, putter jeg noe pålegg i sekken og går fredfullt til kontoret.

– Når starter arbeidet?

Jeg prøver å være presis på kontoret klokken 07:30. Når det er sagt, er jeg veldig glad i fleksi-tiden, og får jeg muligheten så tar jeg gjerne en rolig mandag. Jeg jobber i velferdslokalet på Rygge flystasjon og er nesten alltid først i bygget. Velferdssoldatene kommer gjerne bare noen minutter senere, og da blir det fort en prat om alt mulig over en kaffekopp. Jeg er veldig heldig som har den muligheten.

– Pensko eller feltstøvler?

Jeg føler meg som en staselig kar når jeg går med penskoene, men hvis jeg måtte velge så velger jeg lett feltstøvlene. Rett og slett fordi jeg får gnagsår av penskoene.

– Pumpe jern eller løpe maraton?

Det å trene er jeg veldig glad i, og har tro på at variert trening gir effekt. Jeg har lovet meg selv at jeg en dag skal løpe maraton. Inntil da pumper jeg jern på treningsstudio.

– Beste triks for velferd på øvelse?

For min del er det ingen hemmelighet at det ligger mye velferd i maten. Jeg anbefaler å ta med en kortstokk - spille et eller annet spill der man kan vedde bort det pålegget man ikke liker. Jeg er av den rare typen som vedder bort nugatti, og blir glad dersom jeg får makrell i tomat. Det er en klassiker å bare gå for den vanlige bytteleken også!

– Rareste kulturkræsjopplevelse på øvelse med andre lands styrker?

Jeg har aldri vært på øvelse med andre lands styrker, men da jeg kom til Rygge i Moss kommune for første gang og fant ut at pølse i vaffel var en greie, ble jeg mildt sagt overrasket.

– Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?

Jeg tror det måtte vært Jens Stoltenberg. En tidligere politiker som har vært Norges statsminister og som nå er generalsekretær for NATO. Jeg tror han har mange kule og interessante historier å fortelle som han fint tar over en FR.

– Smartklokke – yay or nay?

Yay! Jeg er en veldig teknologi-nerd som samler på alle slags mulige duppeditter. Hadde prisen for de beste klokke vært lavere, så hadde jeg nok kjøpt en. Når det er sagt, er jeg mer interessert i å vite hvilke muligheter en smartklokke kan gi og hvilke problemer den kan løse for oss, enn å faktisk eie en. Jeg bruker en pulsklokke til trening, og er godt fornøyd med den.

– Hva er den største utfordringen akkurat nå, for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?

Pandemien setter en stopper for mange av mine prosesser, blant annet tjenestereising. Som hovedtillitsvalgt er det viktig å vise tilstedeværelse og gjennomføre besøksrunder på avdelingene i Luftforsvaret. I denne perioden har jeg måttet bruke digitale løsninger for å møte soldatene. Heldigvis har jeg mange flinke tillitsvalgte under meg som passer på at alt er som det skal på leirene! Dette er for øvrig et problem for alle oss i Tillitsvalgtordningen.

Powered by Labrador CMS