Nyheter

LUFTVERN: Det tyske luftvernsystemet MIM-104 Patriot er designet for å bekjempe mål i luften. Det tyske forsvaret har våpensystemer av denne typen i Slovakia, for å styrke Natos tilstedeværelse i øst.

Tyskland vurderer å etablere rakettskjold

Tyske myndigheter vurderer å etablere et rakettskjold etter Russlands invasjon av Ukraina. Et israelsk system er aktuelt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi må beskytte oss bedre mot trusselen fra Russland. For å gjøre dette trenger vi et landsdekkende rakettskjold så raskt som mulig, sier parlamentarikeren Andreas Schwarz til Bild. Han representerer sosialdemokratiske SPD og har ansvaret for å rapportere om forsvarsbudsjettet i Forbundsdagen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Overlevende etter nazistenes beleiring av Leningrad fordømmer Russlands krig i Ukraina.

– Det israelske systemet Arrow 3 er en bra løsning, sier han. Noen beslutning om innkjøp skal ennå ikke være tatt.

Tyskland har i kjølvannet av krigen besluttet å styrke forsvarsbudsjettet kraftig. Statsminister Olaf Scholz og forsvarssjef Eberhard Zorn diskuterte på et møte onsdag hvordan en ekstrabevilgning på 100 milliarder euro på kort sikt skal brukes i praksis.

Rakettforsvarssystemet skal ha vært blant alternativene som ble drøftet.

Les også: Dette skjedde i Ukraina i natt.

Powered by Labrador CMS