Nyheter

KONFLIKT: Republikanernes misnøye med Lloyd Austin når nye høyder. Nå vil de kutte lønna til forsvarsministeren med millioner av kroner.

USA: Foreslår gigantkutt i forsvarsministerens lønn

Forsvarsminister Lloyd Austin får ikke republikanerne til å juble. Basert på deres misnøye vil de nå kutte over to millioner kroner på lønna.

Publisert Sist oppdatert

Republikanerne i Representantenes hus ønsker å redusere forsvarsminister Lloyd Austins lønn betydelig. I dag har Austin en årslønn på rundt 221.000 dollar, men dersom republikanerne får viljen sin kan denne bli mindre enn én dollar i året. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forslaget er basert på deres misnøye med Austins arbeid så langt. Det melder det amerikanske nyhetsmediet MilitaryTimes.

Usannsynlig

Det er imidlertid svært liten sjanse for at det kontroversielle forslaget vil godkjennes, men det understreker likevel de republikanske representantenes økende misnøye med landets militære ledelse. Demokrater i Representantenes hus har omtalt forslaget som et «politisk stunt». 

I forbindelse med debatten rundt forslaget til landets forsvarsbudsjett for 2024, har republikanske representanter lagt frem flere forslag om lønningskutt for personer ansatt i forsvarsdepartementet. 

I tillegg til Austin, foreslår de lignende kutt for Pentagons sjef for mangfold og inkludering og forsvarets øverste mangfoldsoffiser.

Austin mottok denne uken kritikk i Representantenes hus. Kritikken dreide seg om amerikanske troppers kaotiske tilbaketrekking fra Afghanistan, forsvarets rekrutteringsproblemer og Covid-19-vaksinepolitikk. 

Ifølge MilitaryTimes har Det hvite hus allerede truet med å legge ned veto mot forslaget om lønnskutt. 

Powered by Labrador CMS