Nytt om navn

SJEF: Øyvind Dunsæd er Kystvaktens nye sjef.

Han er ny sjef for Kystvakten

Øyvind Dunsæd kommer fra stillingen som nestkommanderende stabssjef i Forsvarets spesialstyrker.

Publisert Sist oppdatert

Øyvind Dunsæd ble utnevnt til flaggkommandør og sjef for Kystvakten 26. januar 2024.

Den nye kystvaktsjefen er født i Kristiansand og startet sin militære karriere i Marinen i 1992. 

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Han gjennomførte marinejegerseleksjonskurset i 1994 og tjenestegjorde som marinejeger frem til han begynte på Sjøkrigsskolen i 1999, og ble uteksaminert i 2002. Siden den gang har Dunsæd gjort seg en rekke erfaringer i Forsvaret.

Etter uteksaminering fra Sjøkrigsskolen gikk han videre til Ubåtvåpenet. Der tjenestegjorde han i forskjellige stillinger om bord på undervannsbåter i perioden 2002-2010. Han kvalifiserte seg til skipssjef i 2006 og heiste kommando i 2007. Han har to deployeringer i internasjonale operasjoner på ubåt bak seg.

Da Dunsæd gikk i land etter åtte års tjeneste på ubåt, vendte han tilbake til spesialstyrkene som rådgiver i Natos maritime hovedkvarter i London. 

I denne stillingen fikk han ansvaret for teamet som skulle følge opp og lede Natos antipirat-operasjon i Adenbukta og i Det indiske hav. Der var han i 2013 med på å planlegge og lede den norske deployeringen til «Operation Ocean Shield», hvor Norge stilte med styrkesjef og kommandofartøy.

Etter fire år i utlandet kom han hjem til Norge i 2014 for å begynne på stabsskolen. I perioden 2015 til 2022 tjenestegjorde han først som assisterende programleder i Forsvarsdepartementet for Norges nye ubåtanskaffelse, for deretter å ta over som programleder frem til han dro på skole i USA. Dunsæd har en master i nasjonalstrategisk ressursplanlegging.

Powered by Labrador CMS