Nyheter

HUSROM: Kronprinsparet gir husrom til ukrainske flyktninger, melder Klassekampen. Bildet er tatt den 23. september 2021.

Kronprinsparet gir husly til ukrainske flyktninger

På en av eiendommene til kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i Asker bor det nå tre ukrainske flyktninger og deres barn, opplyser kongehuset.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Flyktningene blir fulgt opp i vanlig prosedyre av utlendingsmyndighetene og kommunen. Flyktningene har vært i Norge en stund, skriver kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe ved Det kongelige hoff til Klassekampen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Av hensyn til flyktningene ønsker ikke kongehuset å oppgi hvor de bor eller hvor lenge de skal bli boende der. Verken kronprinsparet eller flyktningene har ønsket å stille til intervju.

Om lag 10.000 ukrainske flyktninger venter på å bli bosatt. Lokalbefolkningen i Asker har meldt inn 480 disponible boliger for ukrainske flyktninger. Ifølge Asker kommune er 200 av dem aktuelle, og foreløpig har kommunene kontrakt for 20 boliger.

Powered by Labrador CMS