Nyheter

DREPT: Sigve Bremset jobbet i Forsvaret og var hjemme på permisjon da han ble drept.
DREPT: Sigve Bremset jobbet i Forsvaret og var hjemme på permisjon da han ble drept.

Dømt til 15 år fengsel for drapet på Sigve

Dommen fra tingretten endres og mannen slipper forvaring etter at han kjørte på og drepte 21 år gamle Sigve Bremset. 

Publisert Sist oppdatert

En mann i 30-årene er i Frostating lagmannsrett dømt til 15 års fengsel etter drapet på 21 år gamle Sigve Bremset i påsken i fjor. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Bremset var på permisjon fra jobben sin i batteri Piraya på Rena leir da ulykken skjedde.

Mannen ble i Trøndelag tingrett dømt til 15 års forvaring med en minstetid på ti år, for drapet på Bremset og for drapsforsøk på to andre personer.  Det var Trønder-Avisa som omtalte saken først. 

I følge lagmannsretten fremstår drapet og drapsforsøkene som en impulsiv og spontan handling. 

– Arten av drapet og drapsforsøkene tilsier i seg selv at det i dag er reell og nærliggende fare for at han vil begå alvorlige voldslovbrudd på nytt.

Rettens mindretall, tre av syv, mener at vilkårene for å idømme forvaring var oppfylt, men flertallet mener at denne faren vil svekkes over tid. Lagmannsretten dømmer dermed mannen til 15 års fengsel.  

Han dømmes også til å betale 600.000 kroner til Bremsets foreldre, samt 200.000 kroner til de to fornærmede i saken. 

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken kom Forsvarets forum i skade for å publisere navnet på den dømte. Feilen ble fjernet så raskt dette ble oppdaget. Forsvarets forum beklager denne feilen på det sterkeste. Forsvarets forum følger publiseringsreglene i Vær Varsom-Plakaten om identifikasjon (punkt 4). Feilen ble rettet 8. februar 2024 kl. 18:18. 

Powered by Labrador CMS