Nyheter

KRIGSFANGE: Mannen på videoen roper «leve Ukraina», før han blir truffet av flere skudd.

Video der ukrainsk krigsfange blir skutt sjokkerer

Ukrainas ledere har reagert med avsky på en video som hevdes å vise at russiske soldater skyter og dreper en krigsfange.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Videoen, som er publisert av flere medier, viser en mann i ukrainsk uniform som roper «leve Ukraina», før han tilsynelatende blir drept med flere skudd. Det har ikke vært mulig å få en uavhengig bekreftelse av at videoen er ekte.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utenriksminister Dmytro Kuleba sier han er knust etter å ha sett videoen.

– Hver av disse forbrytelsene vil bli straffet. Ingen kan slippe unna, sier president Volodymyr Zelenskyj. Han understreker at det er i strid med Genève-konvensjonene å drepe krigsfanger.

Zelenskyj har sendt videoen til flere kolleger i utlandet som et bevis på «enda en russisk krigsforbrytelse».

Les også: Ukrainsk seier kan føre til at Russland kollapser

– Krigsforbrytelser dyrkes fram i Russland, sier stabssjef Andrij Jermak ved den ukrainske presidentens kontor. Han sier dette er et eksempel på russisk svakhet.

Tidligere har det dukket opp videoer, som også har vært vanskelige å verifisere, som skal vise ukrainske soldater som skyter russiske fanger: Russland har omtalt disse som krigsforbrytelser.

KRIGSFORBRYTELSER: Volodymyr Zelenskyj sier ingen kan slippe unna straff for krigsforbrytelser begått i Ukraina.
Powered by Labrador CMS