Nyheter

Brannmannskap arbeider med å slukke en brann i en bygning som tirsdag formiddag ble truffet av russiske rakettangrep. Kyiv, Ukraina 15. november 2022.

Nye russiske rakettangrep på tre ukrainske storbyer

Russiske angrep har rammet de tre byene Lviv, Kharkiv og Kyiv tirsdag formiddag, ifølge ukrainske tjenestemenn.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

To boligblokker i Kyiv ble tirsdag truffet av russiske raketter, opplyser ordføreren i byen. Samtidig meldes det om angrep også mot andre byer.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Både Kyiv, Lviv, Kharkiv, Poltava, Mykolajiv, Dnipro og Tsjernihiv melder om rakettangrep.

– Det pågår et angrep mot hovedstaden. Foreløpige opplysninger sier at to boligblokker i Petsjersk-distriktet er truffet, skriver borgermester Vitalij Klitsjko i sosiale medier.

Denne bydelen ligger straks nord for det området som huser presidentens kontor, skriver The Guardian.

– Flere raketter er blitt skutt ned over Kyiv av luftvernbatterier. Leger og førstehjelpere er på stedet. Flere opplysninger kommer etter hvert, sier Klitsjko. Borgermesteren i Lviv ber innbyggerne holde seg i bomberom og sier at flere eksplosjoner er hørt.

Eksplosjonene skjedde rett etter at flyalarmen ble utløst over store deler av Ukraina.

Bare timer tidligere hadde president Volodymyr Zelenskyj levert en videoappell til lederne av G20-landene som møtes på Bali i Indonesia.

– Russland svarer på Zelenskyjs kraftfulle tale til G20 med et nytt rakettangrep. Tror noen at ledelsen i Kreml virkelig ønsker fred? Den vil bare ha underkastelse. Men ved dagens slutt vil terroristene alltid tape, skriver presidentens stabssjef Andrij Jermak på Twitter, melder Reuters.

Powered by Labrador CMS