Nyheter

MISTENKER HEMMELIGHOLD: En gruppe med russiske kvinner mener president Vladimir Putin ikke forteller dem alt om hva som foregår i krigen i Ukraina.

Russiske kvinner krever at mennene får komme hjem

En gruppe russiske kvinner anklager president Vladimir Putin for å holde igjen informasjon om krigen i Ukraina for å bli gjenvalgt neste år.

Publisert

Russiske kvinner krever at mennene deres, som tjenestegjør i Ukraina, skal få dra hjem til Russland.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi vil kun gi oss når våre menn er trygt hjemme for godt. Vi er ikke interessert i rotasjon, heter det i et brev som er lagt ut på Telegram-kontoen til gruppa, som kaller seg «Veien hjem».

Russiske myndigheter har nektet kvinnene å utføre flere demonstrasjoner, til dels på grunn av koronasituasjonen i landet. Antallet kvinner som er med i gruppen er ukjent.

– Vi husker at presidenten lovet at reservister ikke ville bli kalt inn, og at den spesielle militær operasjonen kun ville bli utført av profesjonelle frivillige, står det videre.

I tillegg står det også at mennene har vært utplassert i krigen i 15 måneder og at mange har mistet livet.

– Mobiliseringen har vist seg å være en forferdelig feil, skriver gruppen, som advarer om at ingen er fritatt dersom det skulle komme en ny delvis mobilisering i 2024.

Den russiske presidenten Vladimir Puten erklærte i fjor høst en delvis mobilisering i Ukraina, noe som var i strid med hans opprinnelige løfte om at det ikke ville skje.

Dette skjedde på grunn av russiske tilbakeslag på slagmarken.

Powered by Labrador CMS