Nyheter

VIDEO: Jevgenij Prigozjin er leder for den russiske leiesoldatgruppen Wagner.

Wagner-lederen: Usannsynlig med snarlig Bakhmut-erobring

Noen snarlig russisk erobring av den ukrainske byen Bakhmut er usannsynlig, mener lederen for den russiske leiesoldatgruppen Wagner.

Publisert

Wagner har ledet an i det flere måneder lange angrepet mot Bakhmut, et angrep som blir sett på som det lengstvarende og blodigste i krigen i Ukraina.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er usannsynlig at Bakhmut blir fullstendig erobret i morgen eller dagen etter i morgen, skriver Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin i meldingstjenesten Telegram.

Han opplyser der at det pågår kraftige kamper i byens sørvestlige forsteder.

– Bakhmut er ikke inntatt ennå. Det er en forstad der, en uinntrengelig festning dannet av en rekke boligblokker, sørvest for Bakhmut. De kraftigste kampene finner sted der akkurat nå, skriver Prigozjin.

Ukrainske myndigheter hevdet tirsdag at deres styrker hadde gjenerobret 20 kvadratkilometer nord og sør i utkanten av Bakhmut, men opplyste at russiske styrker fortsatt gjorde fremgang i byen.

Wagner-gruppen har støtte fra den ordinære russiske hæren på bakken i Bakhmut, der Prigozjin flere ganger har anklaget russisk militærledelse for å ikke gi hans menn nok ammunisjon til å ta kontroll over byen.

Powered by Labrador CMS