Nyheter

SKRAPMETALL: Fregatten til en verdi av 4,3 milliarder kroner er nå plukket fra hverandre, bit for bit. Reservedeler fra fartøyet blir fordelt på øvrige fregatter, ifølge Forsvarsmateriell.

Helge Ingstad-skrapmetallet er solgt

Etter forliset ble det besluttet at Helge Ingstad skulle selges som skrapmetall og reservedeler fordeles på eksisterende fregatter. Dette ble sluttverdien, ifølge Forsvarsmateriell.

Publisert

Natt til 8. november i 2018 kolliderte fregatten KNM Helge Ingstad med tankskipet Sola TS utenfor Stureterminalen. I 2020 ble de kjent at forliset skulle selges som skrapmetall, blant annet fordi reparasjon av fregatten ville bli kostbar.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Helge Ingstad-vaktsjef dømt

Nå er milliardfregatten med sine 5000 tonn med metall solgt som skrapmetall og refusjonssummen skal være på rett under 18 millioner kroner, opplyser Forsvarsmateriell til Forsvarets forum.

I tillegg har Forsvaret og Forsvarsmateriell hentet ut en rekke reservedeler fra skroget for bruk på de øvrige fregattene, ifølge Forsvarsmateriell.

Powered by Labrador CMS