Nyheter

REKRUTTERER: Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu under en kransenedleggelse ved Den ukjente soldats grav i Moskva 23. februar i år.

Britisk etterretning: Russland rekrutterer 30.000 soldater månedlig

Det russiske militæret får trolig inn rundt 30.000 soldater i måneden for å holde i gang krigen mot Ukraina, ifølge britisk etterretning.

Publisert Sist oppdatert

– Russland har fortsatt et betydelig kvantitativt overtak i konflikten og har mer våpenkapasitet og utstyr, skriver det britiske forsvarsdepartementet i sin daglige etterretningsoppdatering om krigen Russland startet for drøyt to år siden.

– Russland rekrutterer trolig omtrent 30.000 nye personer i måned og kan høyst sannsynlig fortsette å tåle store tap og fortsette angrep med mål om å slite ut de ukrainske styrkene, står det i oppdateringen, som er publisert på X/Twitter.

Britene mener de russiske styrkene har kunnet bygge videre på erobringen av Avdivijka i øst nylig og fortsette en gradvis fremrykking vestover.

– Det er nesten helt sikkert at de i mars tok kontroll over landsbyene Tonenke og Orlivka og fortsetter å kjempe om flere landsbyer. De har fortsatt å angripe flere steder langs fronten, men med få fremskritt de siste ukene, skriver britene.

Kaller inn vernepliktige

150.000 vernepliktige russere blir i vår innkalt til obligatorisk militærtjeneste, viser en presidentordre undertegnet av Vladimir Putin.

Nye kull med vernepliktige russere blir innkalt hver eneste vår, noe som også skjer i år.

Alle russiske menn over 18 år må tjenestegjøre i landets forsvar i ett år, men kan også få godskrevet ett år innen høyere utdanning.

Underhuset i den russiske nasjonalforsamlingen vedtok i juli fjor å heve aldersgrensen for verneplikt fra 27 til 30 år, og den nye loven trådte i kraft ved årsskiftet.

Mange prøver å unngå verneplikten

Mange russiske menn gjør sitt ytterste for å unngå verneplikt og sørger derfor for å være utilgjengelige når innkallinger sendes ut to ganger i året.

Vernepliktige kan ikke tjenestegjøre utenfor Russlands grenser og var derfor ikke blant de over 300.000 som ble mobilisert til krigstjeneste i Ukraina i 2022. Noen vernepliktige ble imidlertid sendt til fronten i Ukraina ved en feil.

I fjor vår ble 147.000 russere innkalt til militærtjeneste, og i september ble 130.000 vernepliktige innkalt.

Powered by Labrador CMS