Nyheter

BESØK: CDU-leder Friedrich Merz har besøkt Warszawa, der han blant annet har møtt statsminister Mateusz Morawiecki.

Polen misfornøyd med den tyske støtten til Ukraina

Budskapet var klart da Polens statsminister møtte den tyske opposisjonslederen Friedrich Merz: Polen synes ikke den tyske støtten til Ukraina er god nok.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Merz er leder for konservative Christlich Demokratische Union (CDU), en jobb han tok over etter at Armin Laschet ikke klarte å føre partiet til valgseier i fjor. Han besøkte Warszawa torsdag, der han også møtte Donald Tusk fra det polske opposisjonspartiet Borgerplattformen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De tyske leveransene av våpen og utstyr til Ukraina har tatt seg opp de siste ukene, men inntrykket av at Berlin nøler med å hjelpe landet i kampen mot den russiske invasjonshæren synes å ha festet seg. Statsminister Mateusz Morawiecki er blant dem som ikke er fornøyd.

Les også: Stanset norsk innsamling for drone til Ukraina

Morawiecki fortalte Merz at han mener de økonomiske forbindelsene mellom landene er gode, men at de tyske våpenleveransene ikke er tilfredsstillende, sier statsministerens talsperson Piotr Müller.

Merz innrømmet at noe av kritikken var berettiget, og viste til den langsomme framdriften i et program der Tyskland skal gi stridsvogner til Polen som erstatning for våpen Polen sender til Ukraina fra egne lagre.

Forholdet mellom landene har den siste tiden blitt mer anspent, i kontrast til det vennlige forholdet da Tusk og Angela Merkel var statsministre.

Les også: Polen signerte avtale om kjøp av materiell fra Sør-Korea

Powered by Labrador CMS