Nyheter:

UTSATT: Opptaksprøver til offisersutdanning i Forsvaret er utsatt på grunn av korona.

Forsvaret utsetter opptaksprøver

På grunn av smittesituasjonen i Viken har Forsvaret besluttet å utsette opptaksprøvene til «årsstudium i ledelse og militære operasjoner».

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en pressemelding på Forsvarets sider opplyses det om at opptaksprøver til offisersutdanning er utsatt. 150 kandidater skulle etter planen ha gjennomført opptaksprøvene på Sessvollmoen fra 19. mars.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Etter en grundig totalvurdering velger vi å avlyse de planlagte opptaksprøvene. Utviklingen i smittesituasjonen nasjonalt, og med tiltakene innført i Viken, er dette eneste riktige løsning. Alle berørte er informert, sier oberstløytnant Stein Garang, sjef for Forsvarets opptak og seleksjon i pressemeldingen.

Det er den andre delen av opptaksprøven som er berørt. Den delen består av fysiske prøver og øvelse ute i felt. Der skulle kandidatene blitt samlet som lag og observert under militære forhold med vurdering av lederegenskaper og etterlevelse av Forsvarets kjerneverdier.

Psykologiske prøver, medisinsk kontroll og intervjuer som er første del av opptaksprøven har kandidatene allerede gjennomført.

– Informasjonen vi samler om hver enkelt er svært viktig. Ikke alt kan tas digitalt, så vi har ingen andre alternativer enn å utsette til vi får gjennomført prøvene innenfor tryggere rammer med tanke på smittevernhensyn, sier Garang.

I pressemeldingen forteller Garang at det siktes inn mot å få fullført opptaksprøvene til sommeren.

– Forsvaret har et seleksjonsapparat klart på Sessvollmoen rundt månedsskiftet mellom juni og juli. Gitt at forholdene tillater det, håper vi å få gjennomført opptaksprøvene da, sier Garang.

De som konkurrerer seg til en studieplass ved «årsstudium i ledelse og militære operasjoner» starter utdanningen i begynnelsen av august.

Powered by Labrador CMS