Nyheter

FÅR EKSTRA STATSSTØTTE: Ordføreren i Risør, Per Kristian Lunden har sørget for nasjonal støtte til Aktive Fredsreiser og Hvite busser.

Aktive Fredsreiser og Hvite busser får ekstra statsstøtte

Bussreiseselskapene Hvite busser og Aktive Fredsreiser får begge engangsutbetalinger på to millioner kroner i revidert nasjonalbudsjett torsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det skriver Aust-Agder Blad.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

De to organisasjonene driver bussreiser for skoleklasser til tidligere konsentrasjonsleirer i Tyskland og Polen.

Les også: Gram lover norsk hjelp til Sverige og Finland i «gråperioden»

– Arbeidet mot høyreekstremisme og for demokratiske verdier er kanskje viktigere enn på lenge. Det er viktig i det små og hverdagslige, for å motvirke hverdagsrasisme og diskriminering. Og det er viktig i det store geopolitiske bildet, der vi ser en urolig og spent situasjon i Europa og verden, sier kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

De to organisasjonene har falt utenfor de fleste koronakompensasjonsordningene fordi de er ideelle aksjeselskap, forklarer Risør-ordfører Per Kristian Lunden (Ap).

Aktive Fredsreiser holder til i Risør, og Lunden har jobbet for å sørge for nasjonal støtte til de to selskapene.

– Aktive Fredsreiser har måtte si opp så å si alle ansatte i Risør og har stått i fare for å måtte legge ned hele virksomheten. Risør kommune har bidratt med lokal koronastøtte, men vi har hele tiden ment at den nasjonale koronakompensasjonen også måtte gjelde Aktive Fredsreiser, som andre buss-selskaper, sier ordføreren.

Powered by Labrador CMS