Nyheter

MØTTE UKRAINERE: Kong Charles besøkte mandag en britisk leir der ukrainere gjennomfører soldatutdanning før de drar tilbake til Ukraina.

Kong Charles besøkte ukrainske rekrutter

I løpet av 35 dager trenes ukrainske soldater av instruktører fra en rekke land. Den britiske kongen fikk innblikk i hva kurset innebærer under sitt besøk mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Leiren ligger sørvest i England og brukes til opptrening av ukrainske rekrutter som skal kjempe i Ukraina. Kongen fikk demonstrert hva slags ferdigheter de har tilegnet seg så langt i programmet.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Dette er et internasjonalt treningsbidrag, som ledes av Storbritannia og andre land, og over 10.000 ukrainske rekrutter har gjennomført programmet så langt, sier den britiske hærsjefen Patrick Sanders i en pressemelding fra den britiske hæren.

Programmet varer i 35 dager, og det er to formål de legger vekt på: Overlevelse og dødelighet, ifølge den britiske hæren. De skal lære hvordan de skal klare seg i et fiendtlig miljø og hvordan de skal bruke dødelig makt mot motstanderen. De jobber særlig med stridsteknikk, førstehjelp, skyteferdigheter og våpenhåndtering.

I høst ble det klart at også norske instruktører fra Heimevernet og Hæren skulle bidra til opptreningen.

Forsvarets forum besøkte dem: Les reportasjen her.

Kong Charles fikk møte flere av de ukrainske rekruttene og deres tolker, i tillegg til instruktører fra Storbritannia, New Zealand, Australia og Canada.

– Å høre at kongen skulle komme var veldig spennende, ikke bare for ukrainerne, men også for oss som trener dem. Det betyr mye for oss alle å vite at han har interesse for å forstå hva som skjer her, sier kaptein Freddie Bradshaw i 1st Battalion Irish Guard, i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS