Nyheter

BREVVENNER: Ifølge Biden-administrasjonen har Russland i økende grad har blitt avhengig av land som Nord-Korea og Iran for å skaffe nok ammunisjon og utstyr til krigen i Ukraina.

Putin ber Nord-Korea om ammunisjonshjelp

Ny etterretning skal vise at president Vladimir Putin ber Nord-Korea om kjøp av artillerigranater og annet grunnleggende krigsmateriell på grunn av det høye forbruket i Ukraina.

Publisert

Ny etterretning viser at Russlands president Vladimir Putin brevveksler med Nord-Koreas leder Kim Jong-un om kjøp av ammunisjon, ifølge USA.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Temaet i brevvekslingen skal være et russisk ønske om å kjøpe ammunisjon og annet krigsmateriell fra Nord-Korea til bruk i krigføringen i Ukraina, opplyser en talsmann for president Joe Bidens nasjonale sikkerhetsråd, John Kirby.

Les også: Nederland utstyrer droner med presisjonsvåpen

Dette var også tema da Russlands forsvarsminister Sergej Sjojgu nylig besøkte Nord-Korea, ifølge ham.

Russland skal først og fremst være ute etter artillerigranater og annet helt grunnleggende krigsmateriell, som det går svært mye av i Ukraina.

Biden-administrasjonen har gjentatte ganger hevdet at Russland i økende grad har blitt avhengig av land som Nord-Korea og Iran for å skaffe nok ammunisjon og utstyr til bruk i krigen.

Powered by Labrador CMS