Nyheter

I USA: Jens Stoltenberg møter USAs forsvarsminister Antony Blinken denne uken.

Ber USA om hjelp til Ukraina

Natos generalsekretær Jens Stoltenberg er i USA for å be Kongressen om å fornye støtten til Ukraina. - Det vil være en tragedie dersom Putin vinner, sa Nato-sjefen

Publisert

Nato-sjef Jens Stoltenberg er i USA for å be Kongressen fornye hjelpen til Ukraina. Uten slik hjelp står Ukrainas fremskritt i fare, sier vert Antony Blinken.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Den amerikanske utenriksministeren tok imot Stoltenberg i Washington mandag. På en felles pressekonferanse la Blinken ikke fingrene imellom da han advarte om hva om kan skje dersom den amerikanske hjelpen ikke fortsetter.

– Enkelt sagt så betyr det at alt ukrainerne har oppnådd, og som vi har hjulpet dem å oppnå, vil stå i fare. Uten det bidraget, vil vi sende en tydelig og gal beskjed til våre motstandere om at vi ikke tar forsvaret av frihet og demokrati alvorlig, sa Blinken.

– Det vil forsterke Vladimir Putins oppfattelse av at han kan holde ut lenger enn Ukraina og lenger enn oss.

President Joe Biden har bedt Kongressen om å godkjenne 61 milliarder dollar i fornyet støtte til Ukraina, et beløp som tilsvarer rundt 635 milliarder kroner med dagens kurs. Så langt har forslaget stått i stampe i Kongressen, der republikanerne krever en avtale om styrking av sikkerheten langs USAs grense med Mexico før de vil si ja til Ukraina-hjelpen.

Tirsdag skal Stoltenberg møte de amerikanske folkevalgte med et budskap om at støtten til Ukraina er i vår felles sikkerhetsinteresse.

– Det vil være en tragedie for Ukraina dersom Putin vinner, men det vil også gjøre verden farligere og gjøre oss alle mer utrygge. Det vil gi autoritære ledere nytt mot til å bruke makt – ikke bare Putin, men også Nord-Korea, Kina og Iran, sier Stoltenberg i Washington.

Powered by Labrador CMS