Nyheter

DIALOG: Polen og Nato er i dialog etter russisk krenking av polsk luftrom. Avbildet er polens president Andrej Duda og Jens Stoltenberg ved en tidligere anledning.

Mulige beskyttelsestiltak etter russisk krenking av polsk luftrom

Det polske utenriksdepartementet opplyser at regjeringen vil be Russland om en forklaring for hendelsen.

Publisert Sist oppdatert

Polen og Nato har diskutert mulige beskyttelsestiltak etter at polsk luftrom ble krenket av en russisk kryssermissil søndag.

Utenriksminister Radoslaw Sikorski informerte Nato-sjef Jens Stoltenberg om detaljene rundt søndagens hendelse og om de tiltakene som ble iverksatt i etterkant, opplyser det polske utenriksdepartementet mandag.

Ifølge polske myndigheter kom en russisk missil inn i polsk luftrom søndag morgen mens den var på vei til Vest-Ukraina. 

En talsmann for militæret i Polen sa søndag morgen at kryssermissilen beveget seg om lag to kilometer inn på polsk territorium.

Raketten skal ha befunnet seg i polsk luftrom i 39 sekunder nær den lille landsbyen Oserdow, som ligger rett ved grensa mellom Polen og Ukraina.

Polens utenriksdepartementet beskriver hendelsen som «nok et tilfelle der Russlands handlinger, som fortsetter den uberettigede og brutale aggresjonen mot Ukraina, også truer sikkerheten til Nato-landene».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands ambassadør til Polen ble mandag kalt inn til det polske utenriksdepartementet for å forklare seg om situasjonen, men unnlot å møte opp.

Powered by Labrador CMS