Nyheter

FØRSTE GANG: Kong Frederik inspiserte Livgarden og delte ut hedersprisen Kongens ur til Rasmus Boy Bedsted (t.h.).

Kong Frederik delte ut sitt første ur 

Hedersprisen Dronningens ur har byttet navn til Kongens ur. Rasmus Boy Bedsted er den første som mottar prisen fra danskekongen. 

Den danske gardisten Rasmus Boy Bedsted fra Odense ble nylig den første mottakeren av kong Frederik 10. av Danmarks ur. Kongens ur ble delt ut under en paradeoppstilling på Livgardens Kaserne ved Rosenborg slott i København. 

Det skriver det danske forsvaret på sine nettsider. 

– Det gjorde det litt ekstra spesielt at det nå er kongens ur. Jeg fikk vite det fem minutter før, så jeg rakk akkurat å samle meg, men jeg var litt nervøs, sier Bedsted etter mottakelsen. 

Les også: Norske soldater hedret med medaljer under fransk seremoni. 

Tidligere het utmerkelsen Dronningens ur, da det var dronning Margrethe som stod for utdelingen. 

Uret går til en gardist som har utmerket seg som en god soldat og en god makker for sine medgardister. Vedkommende stemmes frem av befal og soldater i avdelingen. 

I nominasjonen av Bedsted trekkes det frem at han er godt likt i vaktlaget og fremstår som en naturlig leder. Han beskrives også som en «arbeidshest» og som en god soldat, som har «styr på både sine verdier og de teoretiske og praktiske egenskapene som utgjør en god soldat». 

Kong Frederik har selv tjenestegjort i Den Kongelige Livgarde. Han hadde sin rekruttperiode i nettopp Livgarden og har senere tjenestegjort i både det danske sjøforsvaret, luftforsvaret og hæren. Han tok over tronen i Danmark etter at hans mor dronning Margrethe abdiserte 14. januar i år. 

STOLT: Rasmus Boy Bedsted har vært gardist siden august 2023. Klokken er fra danske Georg Jensen og er et bevis på særlig godt gjennomført tjeneste i Den Kongelige Livgarde.
Powered by Labrador CMS