Nyheter

ETTERFØLGER: Det snakkes mye om Mark Rutte som en mulig kandidat som sjef for Nato.
ETTERFØLGER: Det snakkes mye om Mark Rutte som en mulig kandidat som sjef for Nato.

Mye taler for Nederlands statsminister som ny Nato-sjef kandidat

Nederlands statsminister Mark Rutte nevnes å være en kanditat som ny Nato-sjef etter generalsekretær Jens Stoltenberg som trer av 1. oktober neste år. 

Publisert Sist oppdatert

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) sier Norge har et godt inntrykk av Mark Rutte, som nevnes som kandidat til å ta over Nato-jobben etter Jens Stoltenberg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er veldig mye Rutte man snakker om nå. Det er mye som taler for ham, sier Eide til VG dagen før Natos utenriksministermøte går av stabelen i Brussel tirsdag.

Han bekrefter dermed at mye av diskusjonen om hvem som skal bli Stoltenbergs etterfølger, nå kretser rundt Rutte, som for tiden er statsminister i Nederland.

Stoltenberg har selv sagt tydelig fra at han går av som Nato-sjef innen 1. oktober neste år.

– Vi har et veldig godt forhold til både Nederland og Mark Rutte, og et godt inntrykk av ham. Men hvis jeg sier noe mer, kan det høres ut som om vi har valgt ham, sier Eide.

– Han er en vi kjenner veldig godt. Han har vært veldig mange år i Nederlands politikk og tenker likt som oss i mange spørsmål, legger han til.

Powered by Labrador CMS