Nyheter:

80 prosent av Jemens befolkning er avhengige av matvarehjelp utenfra, men FNs medlemsland har hittil i år bidratt med under halvparten av det som trengs for å hindre en omfattende sultkatastrofe i landet, advarte FNs nødhjelpssjef Mark Lowcock tidligere i måneden.

FN: Den humanitære situasjonen i Jemen er kraftig forverret

FN sier at den humanitære situasjonen i Jemen har forverret seg drastisk. Tusener av barn står i fare for å sulte på grunn av borgerkrigen.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge Verdens matvareprogram (WFP) risikerer 100.000 barn under fem år å sulte i hjel, og i noen regioner lider en femdel av barna av underernæring.

«Eskalerende konflikt og økonomisk nedgang, pluss den overveldende byrden av covid-19, har skjøvet en allerede utslitt befolkning til kanten av stupet», heter det i en pressemelding fra WFP.

Nesten 80 prosent av Jemens befolkning trenger en aller annen form for hjelp utenfra, og matvaresituasjonen for millioner av mennesker er svært usikker, sier WFP.

Det trengs 50 millioner dollar over de neste seks månedene til å oppjustere ernæringsprogrammer i landet.

Jemen regnes fortsatt som verdens verste humanitære krise. Likevel er bare halvparten av de 3,2 milliardene dollar som var nødvendig for i år, kommet inn hittil.

Powered by Labrador CMS