Nyheter:

STØTTE: Saudi-Arabia sier de støtter en politisk løsning på konflikten i Jemen, etter at USA, her ved president Joe Biden og utenriksminister Anthony Blinken i bakgrunnen, torsdag varslet at de vil trekke støtten til den saudiledede koalisjonens krigføring i landet.

Saudi-Arabia støtter Jemen-løsning etter Biden-tale

Saudi-Arabia gjentar at de er positive til en løsning i Jemen etter at USAs president Joe Biden trakk dette fram i en tale torsdag, ifølge statlige medier.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kongeriket har bekreftet sin urokkelige posisjon i støtte av en fullverdig politisk løsning på Jemen-krisen, heter det i en uttalelse via det statlige nyhetsbyrået.

Saudi-Arabia sier også at USAs ønske om diplomatisk innsats for å løse krisen, ønskes velkommen.

Biden kunngjorde torsdag at USA stanser støtten til den saudiledede koalisjonens krigføring i Jemen. Den offisielle uttalelsen fra Saudi-Arabia omtalte ikke stansingen av støtten.

Houthi-opprørerne i Jemen sier USAs plan er et viktig skritt for å få slutt på krigen. Redd Barna hyller Bidens kunngjøring og peker på at barn i Jemen har lidd forferdelige grusomheter de siste seks årene.

– Deres skoler og sykehus har blitt angrepet, deres foreldre er blitt drept, og de har måttet se søsken sulte i hjel. Dagens kunngjøring av president Biden er et kritisk steg for å redde barns liv i Jemen og gi dem fremtiden de fortjener, sier Redd Barna-bevegelsens president Janti Soeripto.

Over 4 millioner mennesker er drevet på flukt siden konflikten brøt ut i 2015, og minst 112.000 er drept. Krigen har utløst det FN beskriver som den verste humanitære krisen i vår tid.

Powered by Labrador CMS